Maailman Parhaat Kitaristit Vuonna 2020

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 26 Mar 2021

Maailman Parhaat Kitaristit Vuonna 2020

Brittiläinen kitaramusiikkiin ja kitaristeihin keskittyvä musiikkilehti Total Guitar laittoi jälleen äänestyksen pystyyn vuoden 2020 parhaimmista kitaristeista. Maailman parhaat kitaristit määritettiin siis parhaimpien kriitikoiden, eli fanien, näkökulmasta. Listalla nähtiin suomalaisväriä, sillä Erja Lyytinen kiilasi äänestyksessä sijalle kaksi. Se on huikea suoritus suomalaiselta bluesia soittavalta kitaristilta. Toki Lyytinen on maailmankuulu alallaan, mutta äänestyksen tulos yllätti silti myös hänet itsensä.

Maailman parhaat kitaristit -äänestys naisten tahtiin

Total Guitar nimesi äänestyksensä nimellä Top 10 Best Players Right Now. Myös ensimmäinen sija meni naiselle. Sen onnistui nappaamaan Alice Cooperin naiskitaristi Nita Strauss. Naiskitaristit ovatkin onnistuneet kasvattamaan mainettaan maailmallaan. Yhä useamman bändin kitaristina toimii nykyään nainen, mikä on erinomainen asia muuten niin miesvoittoisena tunnetulle alalle.

Guitar heroes haluaa onnitella Erja Lyytistä ja tunnustaa suomalaisen blueskitaristin taidot. Erja Lyytistä pääsee kuuntelemaan niin livenä kuin hänen omilla soololevyillään, joissa riittää taidokasta kitarointia. Naisten jälkeen pronssisijan onnistui nappaamaan Mateus Asato. Hän on brasilialainen kitaristi, joka julkaisee taidonnäytteitään lähinnä YouTubessa. Asato soittaa niin jazzia, bluesia kuin rockia.

Suomi on menestynyt äänestyksissä aikaisemminkin

Suomesta tulee paljon hyviä muusikoita, jotka huomioidaan myös kansainvälisissä äänestyksissä. Parhaan metallikitaristin tittelin jopa kahteen kertaan voittanut kitaristi Alexi Laiho tunnettiin energisen Children of Bodomin keulakuvana. Vaikka Laiho onkin jo edesmennyt, pidetään häntä edelleen yhtenä kaikkien aikojen kitaristeista, joka loi kokonaan uuden tyylisuuntauksen.