Menestyneimmät Suomalaiset Yhtyeet Iskevät Rock-Musiikilla Maailmanlistojen Kärkeen

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 11 Jan 2022

Menestyneimmät Suomalaiset Yhtyeet Iskevät Rock-Musiikilla Maailmanlistojen Kärkeen

Menestyneimmät suomalaiset yhtyeet ovat saaneet runsaasti huomiota myös kansainvälisellä tasolla. Varsinkin 2000-luvun jälkeen, suomalaiset rock-yhtyeet ovat raivanneet tietään onnistuneesti musiikkilistojen kärkeen. Varmasti yksi eniten mieleen jäänyt yhtye on Lordi, joka voitti euroviisut vuonna 2006, mutta jo ennen sitä, monet suomalaiset yhtyeet ovat keränneet kuuluisuutta kansainvälisellä tasolla. Kansainvälisesti tunnetuimpia yhtyeitä on HIM, Children Of Bodom, Sunrise Avenue sekä Nightwish.

Menestyneimmät suomalaiset yhtyeet ja niiden historiaa

Menestynein rock-yhtye suomessa on Nightwish. Yhtye perustettiin vuonna 1996 ja on sen jälkeen myynyt studioalbumeitaan kansainvälisesti yli kahdeksan miljoonaa kappaletta. HIM kasvatti suosiotaan etenkin Yhdysvalloissa skeittari Bam Margeran ja tatuoija Kat Von D:n kautta, molemmilla oli oma televisiosarjansa, jossa myös HIM:in logo usein esiintyi. Bam Margera ja HIM -yhtyeen laulaja Ville Valo olivat erittäin hyviä ystäviä 2000-luvun alussa. Kuuluisuutta maailmalla on niittänyt myös Hanoi Rocks.

Suomen myydyimmät artistit 2021 koostuu muutamista artisteista ja yhtyeistä. Kärkisijaa pitää BEHM, jonka genre on pop. Listalle on yltänyt mm. Hurriganes, euroviisuvoittaja Måneskin, Nightwish ja jopa ruotsalaisyhtye ABBA. Pisimpään listasijaa on pitänyt Måneskin, yhdeksän viikkoa putkeen. Måneskin on italialainen rock-yhtye, joka voitti vuoden 2021 euroviisut kappaleella ”Zitti e buoni”. Sunrise Avenue on puolestaan tunnettu Saksassa ja sekin on voittanut erilaisia palkintoja.

Suomalaisten musiikkimaku on laaja

Suomalainen rockmusiikki on jatkanut suosiotaan jo vuosikymmenten ajan, vaikka monet muutkin tyylisuuntaukset ovat saavuttaneet kansainvälistä suosiota. Useat suomalaiset artistit nousevat helposti listojen kärkeen varsinkin kotimaassa ja osa artisteista raivaa tiensä kansainväliseen suosioon ulkomaisille listoille. Myös pop- ja rap -musiikki menestyy Suomessa ja ulkomailla hyvin.