Rock Musiikki 50-Luvulta Tähän Päivään

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 10 Sep 2020

Rock Musiikki 50-Luvulta Tähän Päivään

Rock musiikki on hyvin suosittua ympäri maailman. Jo 50-luvun rock onnistui nousemaan silloisen nuorison suosioon. Sen koettiin olevan kapinallista ja raskasta. Nuoriso omaksui myös rokin sanoitukset, joissa laulettiin usein juhlimisesta ja nuorison elämästä, kuten seurustelemisesta. Hiljalleen Yhdysvalloissa Elvis Presley nousi suureen suosioon ja Suomessakin alettiin kuunnella rautalankamusiikkia, joka hiljalleen muokkautui raskaampaan ja nopeatempoisempaan suuntaan.

Rock musiikki kehittyi ja pian siitä oli olemassa monia eri tyylilajeja. Rock ei ollut enää pelkästään nuorison musiikkia, vaan myös vanhempia väestö alkoi löytää rockin salat ja kohta rokkareista tuli suosittuja julkkiksia.

Suomen ensimmäiset rock-yhtyeet

Ei ole varmasti yllätys, että guitar heroes haluaa nostaa esille Dingon. Aikanaan Dingomania nousi hurjiin suuruusluokkiin, eikä esimerkiksi Dingon keulamies Neumann voinut kävellä kadulla ilman, että häntä olisi pysäytetty jatkuvasti. Loppujen lopuksi Dingon hurmion aika kesti vain muutaman vuoden.

Suomalainen rock musiikki sisältää myös ehdottomasti sellaiset nimet kuin Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki, Yö sekä Eppu Normaali. Jokainen näistä on pystynyt tarjoamaan suomalaisille hittejä, jotka elävät yhä tänä päivänä. Eppu Normaali myös keikkailee edelleen lähes samalla kokoonpanolla kuin vuosikymmeniä sitten.

Suomirockin suuruudet

Suomirock elää ja voi hyvin. Suomirockin suuruuksia löytyy niin jo edesmenneitä muusikoita kuin nykypäivän suosituimpia nimiä. Suomalainen rock on kehittynyt valtavasti alkuajoista ja kehittyy edelleen. Tässä ovat suomirockin suuret nimet:

• Eppu Normaali, Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki
• Dingo, Popeda, Yö
• Haloo Helsinki, Apulanta, Happoradio

Rockia pelimaailmassa

50-luvun rock ei sinällään vielä yltänyt muuhun kuin nuorison viihdyttämiseen. Kun vuosia kului, rock alkoi kehittyä ja siitä tuli hiljalleen koko kansan musiikkia. Se ei enää ollut kapinallista nuorisomusiikkia, vaan rockia kuuli radiossa tuon tuosta. 2000-luvulle tultaessa rock-yhtyeet olivat jo nousseet suursuosioon.

50-luvun rock ei yllä video- ja kolikkopeleihin asti, mutta uudemmat yhtyeet yltävät. Esimerkiksi Guns N’ Rosesista on tehty muun muassa kolikkopeli, joka pohjautuu yhtyeen historiaan, keikkoihin ja musiikkiin. Pelin taustalla kuullaan yhtyeen suurimpia hittejä, joten peli on mieleinen erityisesti yhtyeen faneille. Myös muista suosituista kolikkopeleistä on olemassa vastaavia pelejä.