Suomalaiset Yhtyeet Soittavat Rockia Ammattitaidolla

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 08 Jun 2021

Suomalaiset Yhtyeet Soittavat Rockia Ammattitaidolla

Suomalaiset yhtyeet ovat tehneet kovatasoista rockmusiikkia jo vuosikymmenten ajan. Ensimmäiset kovan luokan suomalaiset rockyhtyeet alkoivat ilmestymään jo rockin kultakautena eli 1960-luvulla. Vuosikymmenen lopussa keikkalavoille ilmestyivät ensimmäiset suomalaiset rockyhtyeet, kuten Wigwam ja Mosaic, jotka nousivat suosioon myös rajojemme ulkopuolella. Varsinkin monet progebändit, kuten Tasavallan presidentti, pääsivät myös ulkomaille kiertämään. Lisäksi Suomessa tehtiin paljon hyvää musiikkia kotimaan markkinoille.

Suomalaiset yhtyeet tekivät kitaramusiikista suurta 1980-luvulla

Suomalaisen rockmusiikin kovin buumi osui 1980-luvulle, jolloin monet suomalaiset rockyhtyeet nousivat raketin tavoin listojen huipulle. 80-luvulla alkoi niin sanottu suomirockin esiintulo, johon kuuluivat muun muassa Hassisen kone, Eppu normaali, Juice Leskinen sekä monet muut. Samoihin aikoihin myös Hanoi Rocks nousi kulttisuosioon maailmalla ja erityisesti Japanissa, jossa sillä on faneja vielä tänäkin päivänä.

suomirock on yleisilmeeltään usein melankolista, mutta tästäkin toki poikkeuksia löytyy. Sanoitukset liikkuvat suomalaisen kulttuurin ja siihen kuuluvien ihmisten sisäisten tuntojen ympärillä. Erityisesti Juice Leskistä pidetään suomalaisen sielunmaiseman maalarina, mutta sitä on tehnyt ansiokkaasti myös Ismo Alanko ja Martti Syrjä. Kitaraa on käytetty paljon myös iskelmässä, jossa se on tuttu varsinkin Esa Pulliaisen toimesta.

Suomalainen kitara soi

Suomalainen musiikki tunnetaan maailmalla usein persoonallisena. Omaperäisyys on varmasti yksi syy, miksi suomalaiset yhtyeet ovat ajoittain nousseet kulttimaineeseen myös ulkomailla. Tietysti ei pidä unohtaa sitä, että Suomessa on ollut kautta aikojen myös todella kovia soittajia, jotka pärjäävät vertailussa lähes kenelle tahansa.