Suomen Myydyimmät Albumit Ovat Kotimaisten Artistien Juhlaa

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 11 Nov 2021

Suomen Myydyimmät Albumit Ovat Kotimaisten Artistien Juhlaa

Kaikilla meillä on oma makumme myös musiikin suhteen, mutta internetin ihmeellisestä maailmasta löydämme paitsi sen, minkälainen musiikki uppoaa maailmalla ja toisaalta, mikä saa suomalaisen jalan polkemaan tahtia lattiaan. Maailman eniten myydyin albumi on Michael Jacksonin Thriller, joka on myynyt käsittämättömät 130 miljoonaa kappaletta. Suomen myydyimmät albumit eivät aivan yllä tähän luokkaan tai edes miljoona tasolle. Meilläkin on myyty suhteessa paljon musiikkialbumeita.

Jari Sillanpää johtaa Suomen myydyimmät albumit -listaa

Perinteisen tanssi- ja iskelmämusiikin luvattu kansa on hyvin yhtä mieltä siitä, mikä tässä maassa toimii. Artisteja on paljon ja albumeja vielä enemmän, mutta vain yksi Jari Sillanpää. Hänen albuminsa Jari Sillanpää on ehdottomasti Suomen eniten myydyin albumi. Se on myynyt paitsi kultalevyn, myös platina, tuplaplatina ja multilatinalevyt. Myyntimäärä on kokonaista 272.942 kappaletta. Jaria seuraavat Eppu Normaali, Kirka, Dingo sekä Joel Hallikainen.

Suomen myydyimmät artistit ovat kaikki kotimaisia, joten ensimmäiset ulkomaiset albumit jäävät kauas jälkeen parhaista kotimaisista hittialbumeista. Eniten myyty ulkomainen albumi Suomessa on ehkä hieman yllättäen Queen-yhtyeen Greatest Hits 2, jota on myyty hieman alle 150 000 kappaletta. Naapurimaamme kultakurkut eli Abba tulee hyvänä kakkosena noin 145 000 myydyllä albumillaan Gold-Greatest Hits.

Rikkomattomia ennätyksiä

Edellä mainittuja albumeiden myyntitietoja voidaan pitää lähes kiveen hakattuina, sillä digitalisaation myötä ovat musiikin kuuntelutottumukset muuttuneet perinpohjaisesti. Musiikista on tullut suurten, maailmanlaajuisten hittien hallitsema kertakäyttöhyödyke, jossa tämän päivän hitti on huomenna korvattu uudella. Suoratoistopalveluista tai muualta ladataan oman mielen mukaisia soittolistoja eikä enää kokonaisia albumeita. Samalla maakohtaiset rajat ovat poistuneet. Mitä tahansa musiikkia voidaan siis kuunnella missä tahansa ja milloin tahansa.