Suomen Myydyin Artisti Ulkomailla

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 08 Aug 2021

Suomen Myydyin Artisti Ulkomailla

Jos mietitään, kuka voisi olla Suomen myydyin artisti ulkomailla, tulee äkkiä mieleen nykyisin melko iso nimi Samu Haber, joka yhtyeensä Sunrise Avenuen kanssa valloitti Keski-Euroopan melko kattavasti. Erityisesti he nauttivat suosiota Saksassa, jossa Samu onkin ollut Voice of Germany -ohjelmassa mukana useammallakin kaudella. Vanhemmista tähdistä Mike Monroe ja Andy McCoy ovat luultavasti edelleen monille tuttuja Hanoi Rocks yhtyeestään.

Suomen myydyin artisti ja ensimmäinen ulkomaista suosiota saavuttanut

Remu Aaltosen luotsaama Hurriganes, oli ensimmäinen ulkomaista suosiota nauttinut suomalainen yhtye. Jo aiemmin mainittu Hanoi Rocks on yksi kaikista eniten menestyneistä ja heidät tunnettiin ja tunnetaan aina Japania myöten. Eräs suuren suosion saavuttaneista, jopa kultalevyn Yhdysvalloissa ansainnut supersuosikki, oli vuonna 2018 lopettanut HIM. Toinenkin 90-luvun teineille tuttu bändi, The Rasmus aiheutti villiintymistä pitkin Eurooppaa.

Suomi on ollut myös hieman raskaamman musiikin kautta suosiossa, kun Nightwish, Children of Bodom, Stratovarius ja Sonata Arctica ovat päässet vauhtiin. Guitar heroes onkin ylpeä tästä suomalaisten menestyksestä, joka ei ole aivan kaikille meille itsellemmekään selvää. Ehkä jotkut yllättyvät, kun maailmalla valloittaneita yhtyeitä onkin näin runsain mitoin tarjolla.

Myös huumori puree ulkomailla

Rock ei ole ainoa tyyli, joka Suomesta on ponnistanut rajojen taakse. Myös humppabändi Eläkeläiset ovat Euroopassa tuttu nimi, yllättäen erityisesti Saksassa hekin. Ei varmasti ole montaakaan, jolle nimi Darude ja Sandstorm eivät olisi tuttuja. Biisi raikuu edelleen mitä erilaisemmissa tilaisuuksissa ja mies itse tekee edelleen keikkaa pääosin Yhdysvalloissa, mutta myös muualla maailmassa.