Suomalainen Kitaristi Soittaa Musiikkia Suomalaisille

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 20 May 2022

Suomalainen Kitaristi Soittaa Musiikkia Suomalaisille

Suomalainen kitaristi soittaa parhaimmillaan kitaraa siten, että se kuulostaa suomalaiselta. Suomessa on syntynyt useita jopa maailmantason kitaristeja, joista tunnetuimpia lienevät Aleksi Laiho ja Albert Järvinen. Varsinkin Laihoa on pidetty maailmalla yhtenä parhaimpana kitaristina, joten hänen maineensa on kiirinyt ympäri maailman. Monilla suomalaisilla on täysin omanlainen soundinsa, josta he tunnistaa. Esimerkiksi Laiho oli yksi maailman nopeimpia ja teknisimpiä kitaristeja, eikä aivan vastaavanlaista soittotyyliä oltu aikaisemmin nähty.

Suomalainen kitaristi soittaa monenlaista musiikkia

Vaikka suomalaiset ovat perinteisesti olleet sekä iskelmän että raskaan musiikin ystäviä, Suomessa on tehty kaikenlaista kitaramusiikkia. Esimerkiksi J. Karjalainen on tehnyt paljon sellaista musiikkia, joka menee enemmänkin kevyen rockmusiikin puolelle. Suomalaiset ovat siis kitaristeina hyvin monipuolisia, joten jokainen suomalainen löytää varmasti itselleen sopivaa musiikkia suomalaisten kitaristien tekemänä.

Maailman parhaat kitaristit tunnetaan usein siitä, että heillä on täysin omanlainen soundinsa. Monet kitaristit tunnistaa helposti juuri tästä omintakeisesta soundista, jota he ovat suunnitelleet pitkään. Myös monilla suomalaisilla kitaristeilla on oma nimikkosoundinsa. Selkein esimerkki tästä on Esa Holopainen, jonka rautalanka on soinut suomalaisten sydämiin jo useiden vuosikymmenten ajan.

Suomalainen kitaramusiikki on parhaimmillaan livenä

Jos haluat nauttia suomalaisten kitaristien soitosta kunnolla, kannattaa ehdottomasti lähteä katsomaan keikkoja. Esimerkiksi kesäisin perinteiset lavatanssit ovat paikka, jossa voi kuunnella perinteikästä suomalaista kitaramusiikkia livenä. Lisäksi kesällä järjestetään paljon festivaaleja, joissa ilo on ylimmillään. Suomessa on siis tarjolla paljon mahdollisuuksia kuunnella musiikkia livenä.