Kun Kitara Soi

Kun kitara soi niin ei itkeä saa

Kun kitara soi niin ei itkeä saa

Muusikko ja kitara on tuttu parivaljakko monien suosikkikappaleiden takana. Kitaralla on sävelletty ja soitettu tuhansia ikimuistoisia kappaleita, joten instrumenttina se on vertaansa vailla. Kitaramusiikki on todella suosittua ja esimerkiksi populaarimusiikin saralla kitara näyttelee merkittävää osaa: tuhannet hitit on sävelletty alun perin kitaralla. Se näytteli pääosaa populaarimusiikin alkuaikoina, kun Elvis Presley ja Beatles loivat uudenlaisen nuorisokulttuurin. Kitara oli 1960-luvun populaarikulttuurin läpimurrossa keskeisin soitin, joka inspiroi miljoonia ihmisiä opettelemaan sen saloja tulevina vuosikymmeninä. Myöhemmin sitä ovat käyttäneet lukuisat yhtyeet aina popista raskaampaan hevimusiikkiin. Kitara symbolisoi vapautta ja nuoruutta, joista kaikki unelmoivat.

Kitaristi on usein merkittävässä roolissa yhtyeissä, sillä kitaralla voi soittaa sekä soinnutuksia että soolo-osia. Kun kitara soi, ihmiset kuulevat tutun soundin ja jäävät kuuntelemaan.

Kitaristi luo tunnelmaa

Kitaristi luo tunnelmaa

Kitara sopii erinomaisesti tunnelman luojaksi erilaisiin tilanteisiin. Baareissa mies ja kitara tuovat aivan uutta ilmettä iltaan, sillä klassikot toimivat loistavana tunnelman nostattajana. Kitaramusiikkia on tehty niin paljon, että sieltä löytyy varmasti kaikkiin mielentiloihin sopivaa musiikkia.

Kitara sopii luomaan tunnelmaa niin ravintolaillallisiin kuin joulumusiikkiin. Trubaduuri tuo romantiikkaa ravintolaan ja joulun tunnelmaan voi virittäytyä parhaiden joululaulujen parissa. Lisäksi klassiselle kitaralle on sovitettu kaikki klassisen musiikin parhaat sävelmät, joten valinnanvaraa on varsin mukavasti. Juhliin ja viikonlopun illanistujaisiin taas menevämpi rock and roll on paras vaihtoehto, koska se on niin energistä.

Kitaroita on monenlaisia

Kitaroita valmistetaan eri käyttötarkoituksiin ja valmistajilla on erilaisia malleja, joista jokainen voi valita mieleisensä. Fenderin alun perin muotoilemat Telecaster ja Stratocaster -mallit ovat kaikille tuttuja. Stratocaster on juuri se kitaramalli, jonka muodot ovat monilla ensimmäisenä mielessä, kun puhutaan kitaroista. Myös Gibsonin Les Paul ja SG ovat tuttu näky ja niitä käytetään erityisesti rankemmassa musiikissa.

Kitarat ovat olleet rock and roll musiikissa aina tärkeässä asemassa. Mukaansa tempaavat komppikitarat yhdistettynä menevään sooloon luovat sellaisen tunnelman, että sitä voi olla vaikea vastustaa. Rockissa käytettävät kitarat ovat olleet alkujaan Fenderin tai Gibsonin malleja, mutta variaatioita on tietysti paljon. Nykyään kitaroiden valmistajia on paljon, joten malleissakin on enemmän vaihtelua.

Näin muusikko laittaa kitaran laulamaan

Osaavissa käsissä kitara soi kauniista ja sitä on miellyttävä kuunnella. Ammattitaitoinen muusikko tietää, miten kitaran tulee käsitellä parhaan soundin saavuttamiseksi. Guitar heroes haluaa korostaa kitaran erikoisasemaa soittimien joukossa. Sen monipuolisuus on ollut syynä siihen, että muusikot ovat ihastuneet soittimeen. Erilaisilla pedaaleilla ja soittotyyleillä kitaran soundia voi muuttaa loputtomiin, joten se on todella luova soitin. Tanssijalkaa alkaa vipattamaan ja tunnelma nousee nopeasti kattoon, kun rock alkaa soimaan.

Kun kitara soi, muusikko ja yleisö nauttii silloin elämästään. Kitaralla on kyky viedä ihmiset uusiin paikkoihin ja se antaa mielikuvitukselle rajattomat mahdollisuudet. Kun kitaran yhdistää muihin soittimiin, kokonaisuus voi muodostua todella mielenkiintoiseksi ja uudenlaiseksi elämykseksi. Kauniit melodialinjat ovat jääneet unohtumattomalla tavalla ihmisten mieliin ja uusia kehitetään jatkuvasti. Vaikka kitaran soittamisen aloittaminen saattaa olla vaikeaa, se palkitsee jokaisen soittajan pitkällä aikavälillä.